Šef NIS-a premijerki: Bolje od planiranog

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je razgovarala sa generalnim direktorom NIS "Gazprom njefta" Kirilom Tjurdenjevim

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 08.12.2017.

17:56

Šef NIS-a premijerki: Bolje od planiranog
(Foto: Thinkstock)

On je premijerku obavestio da su finansijski pokazatelji za ovu godinu bolji od planiranih i značajno viši od prošlogodišnjih.

Brnabić je istakla da je za oporavak srpske ekonomije, pored fiskalne konsolidacije, veoma važno ulaganje u infrastrukturne projekte u kojima bi mogle da učestvuju i kompanije poput NIS-a, a da će država učiniti sve kako bi se tim kompanijama olakšalo poslovanje, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Generalni direktor NIS-a naglasio je da su dobri rezultati ostvareni zahvaljujući disciplinovanom sprovođenju mera za povećanje operativne efikasnosti i uvećanju prometa nafte i naftnih derivata.

Kao najvažniji projekti predstavljeni su izgradnja postrojenja odloženog koksovanja i termoelektrane-toplane u Rafineriji Pančevo. Prema planovima kompanije, ovi projekti će biti završeni 2019. godine.

Tjurdenjev je saopštio da je NIS, takođe, opredeljen i za tehnološki razvoj proizvodnje, o čemu svedoči i Naučno-tehnološki centar u Novom Sadu, u kojem znanje stiču i srpski studenti uključeni u programe Centra.

Izrazio je uverenje da će ciljevi poput digitalizacije i borbe protiv sive ekonomije, prepoznati kao ključni pravci ove vlade, unaprediti poslovanje kompanija i omogućiti brži prosperitet države, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: