Mali: Dve opštine namerno demotivišu građane

Gradonačelnik Siniša Mali kaže da predsednici opština Stari grad i Novi Beograd pokušavaju da demotivišu građane oko projekta "Da se radi i gradi po tvom".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

Stari grad i Novi Beograd pokušavaju da demotivišu građane za učešće u projektu "Da se radi i gradi po tvom", rekao je Mali navodeći da su sve ostale opštine postavile štandove za građane u zgradama opština kako bi mogli da učestvuju u projektu.

"Osuđujem pokušaj opstruisanja projekta svih Beograđana "Da se radi i gradi po tvom" od strane nekolicine predsednika opština. Očigledno je da predsednici beogradskih opština Stari grad i Novi Beograd, zarad sticanja jeftinih političkih poena, pokušavaju da demotivišu Beograđane da se uključe u Projekat i učestvuju u procesu odlučivanja o budućnosti njihovog grada" rekao je Mali.

Lično je, kaže za Tanjug, pozvao sve predsednike beogradskih opština, uključujući i predsednike opština Stari grad i Novi Beograd, da omoguće Beograđanima koji žive u njihovim opštinama priliku da daju svoje predloge i planove za bolji, lepši i moderniji Beograd.

Navodi da su sve opštine, osim opština Stari grad i Novi Beograd, postavile štandove za građane u zgradama opština.

"Međutim, neki su samovoljno, ne razmišljajući o šteti koju nanose svojim sugrađanima, javno odbili da učestvuju u Projektu, dok drugi pokušavaju da ih opstruišu u želji da od Beograda naprave bolje i lepše mesto za život" rekao je gradonačelnik Beograda.

Dodaje da je projekat "Da se radi i gradi po tvom" osmišljen za sve Beograđane, "a ne samo za predsednike opština Stari grad i Novi Beograd".

On je apelovao na predsednike tih opština da "lične sujete stave na stranu" i da isključivo gledaju interese svojih sugrađana koji žele da učestvuju u Projektu.

Obaveštavam stanovnike opština Stari grad i Novi Beograd da će Grad Beograd i za njih obezbediti po 10 miliona dinara ukoliko samovolja predsednika tih opština ipak preovlada nad opštim interesom, poručio je Mali.

Za učešće u projektu “Da se radi i gradi po tvom” vlada izuzetno veliko interesovanje kod svih Beograđana, a naročito kod onih koji žive u opštinama Stari Grad i Novi Beograd, i pored pokušaja opstrukcije, dodao je.

"Samo u proteklih 48 časova pristiglo je više hiljada predloga građana. Po broju predloga prikupljenih preko anketnih listića vode opštine Zvezdara i Zemun, dok se po broju predloga prikupljenih preko “Beokom” aplikacije izdvaja opština Novi Beograd jer je stanovnicima te opštine uskraćena mogućnost da popunjavaju anketne listiće u zgradi Opštine" dodao je.

Kako kaže gradonačelnik za stanovnike opštine Stari grad kojima je "samovoljnom odlukom predsednika Opštine u potpunosti onemogućeno učešće u Projektu", Grad Beograd za njih postavio štand na Trgu republike.

Vesti

strana 1 od 284 idi na stranu