Ružić: Odlažemo platne razrede, nismo spremni

Ministar državne uprave Branko Ružić kaže da su predložene novine u zakonima kojima se uređuje položaj zaposlenih u javnim službama.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug/Dimitrije Gol
Foto: Tanjug/Dimitrije Gol

- Država staje na put: Neće moći pomoć, a voze džip

Ali kako je rekao, primena platnih razreda se odlaže do 2019. godine.

Predložene su izmene zakona o zaposlenima u javnim službama, izmene i dopune Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, Predlog zakona o platama službenika i nameštenika u organima autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave.

Ružić je u Skupštini Srbije rekao da je cilj Strategije reforme javne uprave da se dođe do sistema radnih odnosa koji će biti održiv. Prema njegovim rečima, predloženim zakonima određuju se platni razredi i koeficijenti koji se neće primenjivati do 2019. godine.

"Ta novina se odlaže za naredni budžetski ciklus, kako bi se za promene pripremili budžeti i poslodavci", rekao je ministar.

On je dodao da je i za jedan deo zakona koji se tiče i sistema plata potrebno pripremiti podzakonska akta, kako bi mogli da se primenjuju i kako bi se uradila analiza finansijskih efkata u postupku utvđivanja nove jedinstvene osnovice.

Srbija

strana 1 od 284 idi na stranu