Prvom čoveku Impol Sevala Laureat vrline

Direktor Impol Sevala iz Sevojna Ninko Tešić ovogodišnji je dobitnik priznanja Laureat vrline za poseban doprinos razvoju srpske privrede.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 07.12.2017.

10:50

Prvom čoveku Impol Sevala Laureat vrline
Foto: Mokrogorska škola menadžmenta

Mokrogorska škola menadžmenta sa partnerima Privrednom komorom Srbije, Srpskim poslovnim klubom Privrednik, Srpskom asocijacijom menadžera, Ekonomskim institutom, Udruženjem korporativnih direktora i Fakultetom organizacionih nauka je jednoglasno donela odluku da ovogodišnje prizanje pripadne Tešiću.

Ninko Tešić je trideset četvorogodišnju karijeru posvetio svom kraju i očuvanju i razvoju fabrika Valjaonica bakra i Valjaonica aluminijuma u Sevojnu. Po završetku Ekonomskog fakulteta se zaposlio u Sektoru ekonomike, zatim finansija, a proteklih 20 godina je bio na visokim upravljačkim pozicijama u oblasti ekonimije i finansija u Valjaonici bakra Sevojno i Valjaonici aluminijuma Sevojno, danas Impol Sevalu.

Od 2003. godine je generalni direktor Impol Sevala u Sevojnu. Reč je o kompaniji koja je vrhunski primer uspešne privatizacije, sa regionalnim strateškim partnerom, prvoklasnim bonitetom I većinskom izvoznom orijentacijom.

Ninko Tešić je profesionalno sazrevao sa razvojem Impol Sevala i promenama društvenih okolnosti. On je čuvao Valjaonicu aluminijuma, a njega je čuvao užički gen, ojačan dodatno lokal - patriotizmom iz Zlakuse koja je poznata, pored grnčarstva, i po tome da u tom kraju turski karavani nisu imali baš mnogo sreće.

Slovenački investicioni karavan je taj trend prekinuo i u Ninku i “njegovima” našao pouzdanog partnera i dobrog domaćina, piše u obrazloženju.

Tešić se pridružuje Nikoli Pavičiću, Dragoljubu Vukadinoviću, Slobodanu Petroviću, Dragici Bolić, Slobodanu Radunu, Miodragu Kostiću i Draginji Đurić , kao osmi dobitnik ovog priznanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: