Zemlja za prvih 2.000 m2 po 500 EUR obezbeđena

Obrenovac je prva opština koja je dala konkretne planove i ustupila zemljište za izgradnju stanova za pripadnike sektora bezbednosti.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 06.12.2017.

08:08

Zemlja za prvih 2.000 m2 po 500 EUR obezbeđena
Foto: Tanjug, arhiva

Kako je izjavio potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, reč je o više od 2.000 kvadratnih metara stambenog prostora.

Stefanović je u Obrenovcu prisustvovao godišnjem sastanku rukovodilaca Sektora za vanredne situacije, saopštio je MUP.

"Sa pripadnicima Sektora za vanredne situacije razgovarali smo o tome šta je najbolje da uradimo za sektor u narednoj godini i kakvi su nam planovi. Hoćemo da iskažemo pažnju prema ovim ljudima koji svakodnevno rizikuju svoje živote da bi zaštitili građane Srbije u vanrednim situacijama, ali i da vidimo novu viziju razvoja sektora, kroz novu zakonodavnu delatnost, snaženje civilne zaštite i brige o vatrogascima na različite načine", istakao je Stefanović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je pre dva dana projekat državne stanogradnje, gde bi kvadratni metar trebalo da košta u Beogradu oko 550 evra.

On je istakao da bi kvadrat u drugim mestima koštao od 450 do 470, a stanovi bi prvenstveno bili namenjeni pripadnicima vojske, policije, mladim naučnicima...

O tome da li je moguća masovna stanogradnja po ceni od 500 evra u srpskoj prestonici možete pročitati u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

21 h

Podeli: