BG dobija nove kružne tokove, prvi preko reke

Beograd bi uskoro mogao da dobije nove kružne raskrsnice I to na više lokacija u srpskoj prestonici.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Utorak, 05.12.2017.

15:12

BG dobija nove kružne tokove, prvi preko reke
Foto: Thinkstock

Gradski menadžer Goran Vesić je u intervjuu za Večernje novosti najavio da je u planu izgradnja kružnog toka kod Tržnog centra Ušće, kao i na uglu Save Miškovića i Bulevara oslobođenja.

“U Beogradu se svakog meseca registruje 4.000 novih automobila. Na kraju godine imaćemo ih oko 750.000. To je ogroman pritisak na saobraćajnice i zato ubrzano radimo studiju kružnih tokova. Imaćemo kod TC Ušća kružni tok, a to bi bilo rešenje i za ugao Save Miškovića i Bulevara oslobođenja”, rekao je Vesić.

Sekretarijat za saobraćaj Beograda raspisao je u julu ove godine tender za izradu Studije opravdanosti izgradnje kružnih tokova na postojećim raskrsnicama sa predlogom lokacija i idejnih rešenja.

Kao kriterijumi za procenu gradnje kružnog toka na 133 gradske raskrsnice bilo je navedeno - povećanje protočnosti, povećanje nivoa bezbednosti i smanjenje negativnih uticaja na životnu sredinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: