"Kvadrat i manje od 550€, za 3 god. 2 miliona m2"

Predlogom budžeta za narednu godinu je predviđeno pet milijardi dinara više nego prošle godine za infrastrukturu.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 05.12.2017.

09:51

Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

Ministarstvo građevinarstva, saobaćaja i infrastrukture će taj novac najviše koristiti za Koridor 10, Koridor 11 i modernizaciju pruge, izjavila je ministarka Zorana Mihajlović.

Kada je reč o projektu državne stanogradnje, Mihajlović je gostujući na RTS-u rekla da je moguće za tri godine izgraditi dva miliona metara kvadratnih.

Stanovi bi bili namenjeni mladim naučnicima, bračnim parovima, pripadnicima vojske i policije, a Mihajlović veruje da će biti veliki odziv.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio da bi kvadrat u Beogradu mogao da košta oko 550 evra, a u drugim gradovima od 450 do 470.

Mihajlović je rekla da bi možda cena mogla da bude i niža kada se bude licitiralo.

Ona je govoreći o budžetu tog ministarstva rekla da je predviđeni budžet za 2018. stabilan i razvojni.

Kaže da se novac iz budžeta sada izdvaja za investicije i veruje da će to omogućiti veći rast BDP-a.

Navela je da se izdvaja i za zdravstvo i školstvo kroz Kancelariju za javana ulaganja i kroz mnoge projekte sa bankama.

Navodeći preciznije u koje infrastrukturne projekte će se ulagati, Mihajlović je rekla da se nastavlja rehabilitaicja puteva i da će Koridor 11 biti završen do Preljine kao i da očekuje početak radova na deonici Preljina-Požega.

On je istakla je i da će budžet građanima sledeće godine omogućiti da vide već do pola završenu prugu Beograd-Budimpešta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

10 h

Podeli: