Tviter obračun: I prvi i svaki milion zaradili...

Beograd -- Predsednik Upravnog odbora "Mona Hotel Management" Tomislav Momirović izjavio je da svakog meseca na plate radnika izdvajaju pola miliona evra.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Odgovarajući na brojne komentare i kritike na Tviteru posle jučerašnjeg polaganja kamena temeljca za novi hotel u Beogradu, kojem je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Momirović je na toj društvenoj mreži napisao da svakog meseca samo na plate i doprinose izdvoje 500.000 evra.

„Nikada plata nije kasnila, čak ni za vreme bombardovanja, kada su prometi bili nula“, napisao je Momirović, koji je na čelu porodične kompanije u čijem su vlasništvu hoteli Mona Zlatibor na Zlatiboru, hotel Javor u Kušićima i hotel Argo u Beogradu.

Momirović je demantovao da je kompanija Mona počela proizvodnjom odeće i obuće od kože, nastala devedesetih godina, već je, kako navodi, to bilo 1989. godine, kada je stupio na snagu Zakon o preduzećima.

“I prvi i svaki milion smo zaradili tako što npr. kupimo kožu, konac, angažujemo ljude... i napravimo tašnu za 100 dinara i onda je prodamo za 120 dinara. Slično je za hotele”, naveo je Momirović.

Momirović, međutim, osim podatka za plate, nije naveo koliko iznose prihodi niti profit kompanije.

Da Momirovići nemaju protekciju u vladi posvedočio je u četvrtak i sam predsednik Vučić, koji se požalio da su ga kritikovali zbog povećanja minimalca ranije ove godine i da su se zbog toga mnogi ustremili na njih, ali ih je, kako je naveo, on razumeo.

Kako je dodao, reč je o vrednoj porodici, vrednim ljudima, koji svakog meseca moraju da isplate 800 plata.

U žižu javnosti maja ove godine dospeo je mlađi sin Momirovića, Uroš, koji je na Tviteru objavio da tek uvećani minimalac od 200 evra treba – smanjiti.

Usledila je lavina negativnih komentara na društvenim mrežama, uz konotaciju da je lako nekome kome su roditelji tako uspešni da deli takve lekcije.

Raspravi na Tviteru se pridružio i Tomislav Momirović, Urošev stariji brat, koji je otkrio da Mona "ima jedan hotel u kojem dosta ljudi radi na minimumu" (reč je o hotelu na planinini Javor, pored Ivanjice).

"Kada su povećali minimalac poslednji put bili smo u dilemi, zatvoriti ili otpustiti deo", napisao je Tomislav Momirović.

To takođe nije lepo dočekano na Tviteru, pogotovo kad je Momirović dodao da je u ovom slučaju Mona naposletku odlučila da "ipak ne zatvori hotel, nego da smanji troškove", odnosno da otpusti deo radnika.

Vesti

strana 1 od 284 idi na stranu