Više od hiljadu dece kroz igru učilo o reciklaži

Đaci pet osnovnih škola u Beogradu su tokom novembra imali priliku da kroz edukativne radionice nauče brojne korisne informacije o reciklaži,

Izvor: PR
Podeli

a najviše pažnje im je privukao praktični deo gde su naučili kako se od otpada prave novi korisni proizvodi.

Zahvaljujući saradnji Sekopaka i kompanije Delez Srbija, više od hiljadu i po đaka iz škola “Ivan Goran Kovačić”, “Desanka Maksimović”, “Bora Stanković””, “Vlada Aksentijević” i “Borislav Pekić” odgledalo je predstavu “Prljavo ili čisto, nije isto” i film “Maksimova ekološka avantura”.

Osim predstave i filma, đaci su uz pomoć mađioničara naučili kako stara ambalaža može da bude i pravi rekvizit za izvođenje trikova. Po završetku reciklažnog dana mališani su uživali u igri memorije sa pojmovima za pogađanje na temu reciklaže, a skupili su i preko 50 kg stare ambalaže.

Kompanija Sekopak kroz brojne akcije pokušava da podigne ekološku svest građana, istakla je Violeta Belanović Kokir, generalna direktorka Sekopaka.

“Mališani su najbolji primer kako se treba ponašati prema životnoj sredini. Uključivanje građana u sistem primarne selekcije ambalažnog otpada ključni je cilj naših aktivnosti, a đaci su pravi ambasadori tih vrednosti”, navodi Belanović Kokir.

“Kompanija Delez svakodnevno reciklira velike količine otpada, kako je u novembru bila Evropska nedelja smanjenje otpada, želeli smo da kroz jednu ovaku vrstu saradnje sa Sekopakom motivišemo i naše najmlađe i njima približimo kako mogu da čuvaju svoju životnu sredinu”, istakla je Bojana Perić, menadžerka za zaštitu životne sredine Delez Srbija.

strana 1 od 288 idi na stranu