"Ogroman projekat, nezahvalno reći kada je kraj"

Nezahvalno je reći kada će biti gotova modernizacija pruge Beograd- Budimpešta, izjavila je potpredsednica vlade Zorana Mihajlović.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.11.2017.

17:09

Foto: Tanjug/Rade Preliæ

Kako je dodala, pre svega zato što je mađarska strana tek juče raspisala tender za planiranje, projektovanje i izvođenje radova.

“To znači da će se najmanje šest meseci čekati izbor projektanta i izvođača, pa tek nakon toga njihov rad. Mađarska će verovatno tek krajem sledeće godine, eventualno početkom 2019. početi sa radom", rekla he Mihajlović novinarima.

Srpska strana će u naredn tri do četiri godine moći da kaže da je pri kraju, ali ne bi bilo zahvalno da sada kažem koliko će vremena biti potrebno za celu prugu, dodala je Mihajlović.

Ona je precizirala da Srbija već radi na drugoj deonici Stara Pazova - Novi Sad, što, kako kaže, finansira iz ruskog kredita - radovi se izvode, mogu da se vide, ali još nije potpisan treći komercijalni ugovor za deo između Novog Sada i granice.

“To je zato što nismo bili zadovoljni analizom cena, a radimo stalno i nadamo se da u narednih mesec dana hoćemo to uraditi. Ogroman je projekat”, rekla je potpredsednica vlade.

Ističe da su na deonici pruge Stara- Pazova - Novi Sad radovi započeli letos, krajem jula, te da se radi se tunel koji je jako zahtevan.

“Ruska kompanija RŽD, zajedno sa srpskim podizvođačima radi na toj deonici, tako da, mi smo i pre nego što je doneta ta velika odluka o modernizaciji pruge Beograd - Budimpešta, imali ruski kredit i dogovorili tu drugu deonicu, ali ne bi bilo zahvalno da sada kažem koliko će vremena biti potrebno za celu prugu”, rekla je Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: