"Nije to 13. plata, udeo zarada već preko 60%"

Pitanje izbora direktora Pošta Srbije se rešava i on se odvija u strogo zakonom određenoj proceduri, izjavio je ministar Milan Krkobabić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 24.11.2017.

09:55

Foto: Tanjug/arhiva

"Izbor direktora javnih preduzeća se obavlja u skladu sa strogo zakonom utvrđenom procedurom. Sve što mi možemo da učinimo je da se ne uplićemo u proces izbora i da sačekamo", rekao je Krkobabić, koji je u vladi zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća.

On je za RTS dodao da je za njega, kao lidera PUPS-a, prihvatljiv svaki izbor koji odrede nadležni.

Govoreći o nezadovoljstvu radnika Pošte i odluci da deo dobiti preduzeća bude podeljen zaposlenima, Krkobabić objašnjava da to nije trinaesta plata, već da radnici mogu da participiraju u delu dobiti što je način da se oni stimulišu.

"To nije trinaesta plata i to je jedini način da se stimulišu radnici. Oni će imati motiv da to preduzeće bude uspešno", rekao ej Krkobabić.

On je podsetio da je o tome konkretno govorila premijerka Ana Brnabić i da, kada predsednik vlade definiše stav, nije primereno da bilo ko pojedinačno iznosi stavove.

Prema njegovim rečima, udeo zarada u ukupnim troškovima Pošte je veoma visok i iznosi više od 60 odsto, dok je prosečna plata ispod proseka u ostalim javnim preduzećima.

"Predstavnici reprezentativnih sindikata će u narednom periodu analizirati i utvrditi tačno mogući rast koji neće ugroziti funkcionisanje tog jednog od najuspešnijih sistema", rekao je Krkobabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: