"Norveška iskustva za razvoj srpskih inovacija"

Predsednik PKS Marko Čadež upoznao se u Oslu sa aktivnostima i načinom funkcijonisanja organizacija za podršku inovacijama i preduzetništvu "Innovation Norway".

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 22.11.2017.

19:35

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

On je razgovarao i o mogućnostima uspostavljanja saradnje i primene norveških iskustava u cilju jačanja konkurentnosti srpske privrede.

Čadež u Norveškoj boravi kao član državne delegacije koju u dvodnevnoj poseti ovoj zemlji predvodi predsednica vlade Srbije Ana Brnabić.

Organizacija "Innovation Norway", kao deo Evropske mreže preduzetništva fokusirana je na razvoj malih i srednjih preduzeća i startapova.

Prisutna je na tržištu Poljske, Rumunije, Bugarske, Mađarske, Španije, a ima i veliki uticaj u opredeljivanju sredstava norveških fondova u inostranstvu.

O njenom značaju i uticaju govori i činjenica da je Vlada Norveške konsultuje prilikom dodele finansijskih sredstava nekoj zemlji, a privrednici pri donošenju odluke da investiraju u inostranstvu.

Predsednik PKS, kao član srpske delegacije, učestvovao je i u razgovoru predsednice vlade Ane Brnabić sa Kristin Skogen Lund, direktorkom Norveške Konfederacije poslodavaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: