EUR rasprodali, on ignoriše haos u Nemačkoj

Evro se oporavio sa dvomesečnog minimuma koji je u ponedeljak zabeležen u odnosu na jen na azijskom trgovanju.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.11.2017.

09:23

EUR rasprodali, on ignoriše haos u Nemačkoj
Foto: Thinkstock

Investitori ignorišu političke rizike koje može prouzrokovati nesupeh nemačke kancelarke Angele Merkel da formira trostranačku koalicionu vladu.

Nakon nagle rasprodaje evra na samom početku trgovanja u Aziji, uz pad od čak 0,8 procenata na 131,16 jena, što je najslabiji nivo od 15. septembra, evro se oporavio za gotovo 1,0 procenat i trgovao se na stabilnom nivou u odnosu na prethodni dan na 132,18 jena.

Na azijskom trgovanju je vladala velika ponuda dolara za jen, za kojim generalno postoji velika tražnja u vreme neizvesnosti, što je spustilo američku valutu na jednomesečni minimum. Međutim, na evropskom trgovanju dolar je ojačao u odnosu na japansku valutu za 0,1 procenat, na 112,14 jena.

Evro je na trgovanju u Aziji oslabio za čak 0,5 procenata na 1,1722 dolara, udaljivši se od jednomesečnog maksimuma od 1,1862 dolara, koliko je zabeleženo prošle srede. Ipak, na Londonskoj berzi se oporavio i stabilizovao u odnosu na prethodni dan na 1,1789 dolara za evro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: