Sindikat: Više desetina radnika Pošte suspendovano

Beograd -- Samostalni sindikat poštanskih radnika saopštio je da je "više desetina" radnika suspendovano jer su mirno protestovali ispred distributivnih poštanskih centara

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Taj sindikat je ocenio da odluku rukovodstva javnog preduzeća Pošte Srbije "predstavlja jedno od najgrubljih kršenja ljudskih i radničkih prava".

Ocenjuje se, u saopštenju, i da je reč o pokušaju zastrašivanja zaposlenih kako bi odustali od borbe za svoja radnička i ljudska prava.

Sindikat je zbog toga uputio zahtev premijerki Ani Brnabić da hitno smeni direktorku Pošte Srbije Miru Petrović, a za sredu najavio konferenciju za novinare.

"Pravna Služba preduzeće sve neophodne mere radi zaštite zaposlenih. Održaćemo veliki protest 20. novembra sa početkom u 19.30 ispred Glavnog poštanskog centra u Zemunu, dan pre početka najavljenog štrajka", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da uručivanje rešenja o suspenziji zaposlenima "koji su na javnoj površini mirnim putem iskazivali svoje nezadovoljstvo materijalnim položajem, načinom vođenja "Pošta Srbije" i ophođenjem prema zaposlenima", rukovodstvo prevršilo svaku meru.

Vesti

strana 1 od 9371 idi na stranu