Razvili kotao na pelet za svet: Cena i 180.000 RSD

Od prodaje na stranom tržištu oko 1.500 kotlova na pelet, koji je novi proizvod u našem asortimanu, očekujemo prihod od 1,5 miliona evra.

Izvor: Danas
Podeli
Foto: Thinkstock, ilustracija
Foto: Thinkstock, ilustracija

To je u ukupnom poslovanju preduzeća više od pedeset procenata ukupnog prihoda našeg preduzeća u ovoj godini, potvrdio je inženjer Dragoljub Kostić, direktor Megala.

On je precizirao da je duže od dve godine rađeno na pripremama za serijsku proizvodnju novog kotla koji se proizvodi u dve verzije. "Bio Megal" kapaciteta 25 knj košta 152.400 dinara sa uračunatim PDV, dok onaj od 35 knj se prodaje po ceni od 177.600 dinara, uz činjenicu da su elektronski segmenti ovog grejnog tela italijanske proizvodnje.

“U odnosu na prošlu godinu fizički obim proizvodnje povećan je za blizu 30 procenata, a taj rast očekujemo i u narednoj godini. Ukupan prihod u 2017. godini trebalo bi da bude oko trista miliona dinara, jer očekujemo proizvodnju i plasman oko tri hiljade kotlova”, naveo je Kostić.

On je najavio i da će u 2018. godini u proizvodnju, a u skladu sa praćenjem standarda zemalja EU, gde Megal plasira svoje proizvode, biti uveden i "Faber laser" za precizno sečenje lima u čiju kupovinu je investirano oko 350.000 evra sopstvenih sredstava.

U Megalu ističu podršku koju imaju od Agencije za finansiranje i osiguranje izvoza, te da u godini kada kolektiv obeležava četiri decenije postojanja i rada, 150 radnika redovno prima zarade čiji je prosek oko 35.000 dinara.

Vesti

strana 1 od 9302 idi na stranu