Poštari saopštili: Štrajk 21. novembra

Glavni odbor Samostalnog sindikata poštanskih radnika Srbije saopštio je da će stupiti u štrajk 21. novembra ako do tada ne budu ispunjeni njihovi zahtevi.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 13.11.2017.

13:01

Poštari saopštili: Štrajk 21. novembra
Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ

Zahtevi članova tog sindikata, kao i sindikata "Solidarnost" Pošte Srbije, su povećenje zarade za iznos realnog pada u poslednje tri godine i isplata zarade iz dobiti Pošte Srbije.

Na listi zahteva je i da se radnici koja rade na sistematizovanim radnim mestima s rešenjima o privremeno-povremenim poslovima, prevedu u radni status na određeno vreme, kao i da se obezbedi optimalan broj ljudi na tehnološkim radnim mestima i raskinu ugovori sa penzionerima koji rade na čelnim mestima u preduzeću.

Zatraženo je razrešenje direktorke Pošte Srbije Mire Petrović i što hitniji izbor direktora na osnovu već sprovedenog konkursa, zatim razrešenje predsednika i članova Nadzornog odbora i utvrđivanje odgovornost predstavnika poslovodstva zbog pritisaka i pretnji zaposlenima i sindikalnim aktivistima.

Za vreme štrajka u Poštama Srbije, kako je saopšteno, biće obavljani poslovi u skladu sa Uredbom o minimumu procesa rada za vreme štrajka. Radnici Pošta Srbije se više od dve nedelje okupljanju ispred distributivih centara u Beogradu i Novom Sadu, zbog čega je usporena dostava pošiljki, a juče su održli protest u Beograda i najavili da neće odustati od zahteva da im se poboljša materijalni i socijalni položaj.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je 10. oktobra razgovarala sa predstavnici reprezentativnih sindikata Pošte Srbije i vršiocem dužnosti direktora tog preduzeća Mirom Petrović, kada je dogovorena isplata zarade zaposlenima iz dobiti preduzeća.

Na tom sastanku je dogovoreno i da se dodatno analizira poslovanje preduzeća i da se nastavi dijalog o daljem održivom rastu socijalno-ekonomskog položaja zaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: