Vodovod se brani: Nije samo Simpo i Jumko

Vranjski Vodovod smanjio cenu vode samo za velike potrošače, pišu mediji.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 10.11.2017.

18:52

Vodovod se brani: Nije samo Simpo i Jumko
(Foto: Thinkstock)

Odbornici Skupštine grada Vranja usvojili su odluku kojom se javnom preduzeću "Vodovod" odobrava smanjenje cene vode i kanalizacionih usluga za 20 odsto samo potrošačima koji mesečno troše više od 10.000 kubnih metara vode.

Direktor "Vodovoda" Goran Đorđević rekao je za skupštinskom govornicom da će smanjenje računa važiti samo ukoliko potrošači takav umanjeni mesečni račun plate u roku od mesec dana.

Odbornici opozicije negodovali su zbog ovakve odluke navodeći da se ona odnosi samo na kompanije "Simpo" i "Jumko" i da su njome diskriminisani drugi potrošači.

"Imamo ekonomske razloge za to, korisnicima koji su veliki potrošači ispostavljamo račun na koji unapred moramo da platimo PDV, i želimo da ih stimulišemo da račune plaćaju na vreme. U ovoj odluci ne piše ni 'Simpo' ni 'Jumko' već će ona obuhvatiti i neke druge potrošače kao što je vojska", kazao je Djorđević.

Odgovarajući na pitanja odbornika opozicionih stranaka, Đorđević je rekao da "Vodovod" nije odgovoran za pojavu deterdženta i fenola u vodoinstalacijama jednog solitera u stambenom Bloku Pošta-Banka u centru Vranja, zbog čega im je isključena voda više od nedelju dana.

"Vezano za pojavu deterdženta u vodi u soliteru u Bloku Pošta-banka, radi se o internim vodoinstalacijama vlasnika objekta a to su skupština stanara i kućni savet. Neko je deterdžent i fenole ubacio u tu vodu a ko je to uradio treba da istraže policija i tužilaštvo dok je Vodovod iz moralnih razloga pružio pomoć vlasnicima objekta", rekao je Đorđević.

Đorđević je naveo da su vodovodne cevi u zgradi u Bloku Pošta-banka kontaminirane i da moraju da se isperu da bi voda mogla da se bezbedno koristi, što je i razlog zašto potrošači još nemaju vodu.

"Voda je iz vodovodnog sistema do ulaska u objekat koji je privatno vlasništvo 100 odsto ispravna što pokazuju i analize Zavoda za javno zdravlje u Vranju", rekao je Đorđević.

Sednica Skupštine grada Vranja traje već deset sati, a na dnevnom redu je 46 tačaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: