Niš čeka "Puteve", Putevi Grad, a bulevar zatvoren

Iako su već nedeljama dve trake puta na Bulevaru cara Konstantina kod Brzog Broda zatvorene za saobraćaj, navodno zbog radova na putu, tu radnika danima nema.

Srbija

Izvor: Južne vesti

Petak, 10.11.2017.

18:12

Niš čeka
Foto: Thinkstock / ilustracija

I dok gradonačelnik Niša Darko Bulatović kaže da je sve u nadležnosti Putevi Srbije, te da se svakog dana očekuju da se radovi nastave, u ovom preduzeću tvrde da čekaju da Grad izmeni projektno-tehničku dokumentaciju.

Problem je nastao, kako kažu u Putevima Srbije, kada su već otpočeli radove i onda shvatili da mora da se uradi kompletna podzemna infrastruktura, a dokumentacija za to je nadležnost Grada. Desna traka puta koji vodi od Niša prema Niškoj Banji, prvobitno je zatvorena kako bi se popravio kolovoz i nadogradili delovi oko njega.

Započeti su radovi na rehabilitaciji i periodičnom održavanju kolovoza, trotoara, servisne saobraćajnice, biciklističke staze i razdelnih ostrva od ulaska u Brzi Brod do mosta na Kutinskoj reci u Nišu. Prilikom uvođenja izvođača u posao, konstatovano je da je neophodno da se urade podzemne instalacije, kolektor za kišnu kanalizaciju - odvođenje površinskih voda, za šta je potrebno uraditi projektnu-tehničku dokumentaciju - kažu u Putevima Srbije.

Sa druge strane, gradonačelnik Niša Darko Bulatović kaže da su oni obavestili Puteve Srbije o zastoju u radovima, kao i da se svakog dana očekuje da se nastave.

"Reagovali smo, to nije u nadležnosti Grada, u pitanju su Putevi Srbije i samo smo obavestili i preduzeli ono što možemo, u smislu obaveštavanja. Dobili smo informaciju da će početi i da je razlog bio niveleta, koliko sam obavešten, da nije bila utvrđena pre nego što se krenulo već u posao", rekao je Bulatović.

Iako je ivičnjak pomeren, kolovoz još nije taknut, ali su trake zatvorene, pa se taj deo koristi kao parking. Na ovom delu Bulevara saobraćaj se odvija samo u levoj kolovoznoj traci, pa je prolazak vozila povremeno poprilično usporen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: