Mali: Nekad iskušenja, danas prednost

Broj nezaposlenih u Beogradu u poslednje tri i po godine smanjen je za 20.000 i to je potvrda da smo na dobrom putu, izjavio je gradonačelnik Siniša Mali.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 10.11.2017.

17:31

Mali: Nekad iskušenja, danas prednost
Foto: Tanjug, arhiva

Prema poslednjim podacima, broj nezaposlenih u Beogradu iznosi 88.785, rekao je Mali na otvaranju Beogradskih investicionih dana i dodao da će posebna pažnja na tom skupu biti posvećena regionalnoj saradnji.

Navodeći da je Beograd oduvek bio mesto susreta istoka i zapada, što je donosilo brojna iskušenja, Mali je naveo da se ona danas pretvaraju u prednosti. Uz transformaciju Er Srbije u najbrže rastuću kompaniju, danas se leti direktno za Njujork, Peking, a moguće uskoro i za još jedan kineski grad.

"Pre tri i po godine, kada smo preuzeli rukovođenje gradom, on je bio na rubu bankrota, preduzeća su propala, pristizali su novi dugovi na naplatu, javna preduzeća su bila prezadužena. Krenuli smo u posao fiskalne konsolidacije i uspeli da vratimo skoro 500 miliona evra", rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, zahvaljujući fiskalnoj konsolidaciji i političkoj stabilnosti, prestonica je postala povoljna destinacija za investicije.

"U narednih par meseci potpisaćemo ugovor o izgradnji fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Velikom Selu, kao i ugovor o izgradnji toplodalekovoda Obrenovac - Novi Beograd, to su projekti ukupne vrednosti 500 miliona evra", rekao je Mali i podsetio na ugovor za čišćenje deponije Vinča vrednosti 300 miliona evra.

Mali je rekao da je nedavno objavljen poziv za izgradnju četiri podzemne garaže, a reč je o projektu vrednosti 50 milona evra. Navodeći da se grad spušta na reke, da će se sledeće godine graditi gondola od Kalmegdana do Ušća, kao i da će biti više parkova, biciklističkih staza, manje autmobila, Mali je rekao da se sve to uklapa u ranije definisanu viziju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

23 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: