"Što Vučić ima u čarapi, drugi nemaju ni u glavi"

Beograd -- U Srbiji je počela isplata jednokratne pomoći penzionerima u iznosu od 5.000 dinara, a kako kažu najstariji sugrađani Beograda, ta pomoć puno im znači.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Pošta Srbije je obavestila penzionere da će u propisanim rokovima dobiti po 5.000 dinara jednokratne pomoći. U saopštenju Pošte se ističe da radnici tog javnog preduzeća nisu u štrajku, tako da nema razloga za kašnjenje isplata. Isplata jednokratne pomoći penzionerima koji penzije primaju preko tekućih računa po odluci Vlade Srbije počela je danas, a svih 1.750.000 penzionera trebalo bi da tu pomoć dobiju u naredna dva do tri dana.

Penzioneri koje je ekipa Tanjuga zatekla u Glavnoj pošti u Takovskoj ulici u Beogradu rekli su da će novac iskoristiti za lekove, neki da obraduju unuke, drugi da plate račune i različite dažbine, ili da popune fond za predstojeće praznike...

Bahira Pamuković iz Mirijeva je rekla da pomoć od 5.000 dinara znači mnogo, budući da joj je penzija mala. "Moja penzija je 20.000 dinara. Ova pomoć mi znači mnogo. Mora se dati za lekove, komunalije, porez, uvek imaju neki finanasijski izdaci", navela je ona.

Da je ova pomoć značajna saglasan je i Milorad Sajić sa Palilule.

Navodeći da je u medijima imao prilike da čuje kritike u vezi sa isplatom ove pomoći on je rekao da "ono što Vučić ima u čarapi, drugi nemaju ni u glavi". "Pametan čovek. Dobili smo po 5.000 dinara i ljudi bi trebalo da budu zahvalni - nego nisu", dodao je on.

Među penzionerima koji će pare iskoristiti da plate račune i kazne je i Stanislav Rakulj iz Grocke koji je već danas platio kaznu za pojas.

"Moja penzija je oko 35.000 dinara tako da meni ova pomoć znači, ali mislim da onima čija je penzija 100.000 dinara ne znači ništa. Pomoć se daje onima koji nemaju, a ne onima koji imaju. To je osnovna svrha pomoći. Sad sam platio kaznu 2.500 dinara za pojas, a i ostatak novca ću potrošiti na neku kaznu ili slično", rekao je Stanislav.

Slavenka Savićević sa Palilule je rekla da je pomoć minimalna, ali da je "bolje išta nego ništa" i dodala da će pare iskoristiti da malo popuni fond za predstojeće praznike.

"Dolaze slave, veliki izdaci, raznorazni troškovi tako da će ovaj novac pokriti nešto malo od onog što treba da se pokrije", rekla je ona.

Spasoje Pokimica je rekao da je danas podigao polovinu ukupne sume, 2.500 dinara, kojom će unucima kupiti nešto od školskog pribora.

Odluku o isplati jednokratne pomoći penzionerima u iznosu od 5.000 dinara Vlada Srbije je donela prošle nedelje.

Vesti

Evo šta kupci zapravo žele

Beograd -- Podsećanje kupaca na ponude i akcije, davanje preporuka za proizvode i usluge kojih se sam ne bi setio, izgradnja sveobuhvatnog odnosa kroz interakciju...

Srbija ponedeljak 22.01. 16:52 Komentara: 0
strana 1 od 9309 idi na stranu