BG: Turista sve više, najbrojniji Turci i Hrvati

U Beogradu je od januara do septembra ove godine registrovano za 23 odsto više noćenja stranih turista.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 01.11.2017.

16:53

BG: Turista sve više, najbrojniji Turci i Hrvati
Foto: Thinkstock

Prateći trend rasta, može se očekivati da će ukupan broj ostvarenih noćenja u našem gradu dostići dva miliona, izjavio je direktor Turističke organizacije Beograda (TOB) Miodrag Popović.

Ukupan broj turista u Beogradu je u tom periodu iznosio 769.000, što je porast od 18 odsto u odnosu na isti period prošle godine, pokazali su najnoviji statistički podaci Sekretarijata za upravu - Sektor statistike Grada Beograda.

Ukupan broj ostvarenih noćenja je 1.623.928, od čega su 1.313.642 ostvarili strani gosti, dok su domaći gosti u Beogradu takođe u porastu, kako u dolascima (povećanje od devet procenata) tako i ostvarenim noćenjima (skok od 12 posto).

Najbrojniji gosti od početka godine su Turci, Nemci, Hrvati, Grci i Izraelci, dok se procentualno najveći porast beleži kod gostiju iz Izaela i Kine. Slede gosti iz Hrvatske, Italije, Kine, SAD i BiH.

U septembru mesecu, Beograd je posetilo ukupno 105.367 gostiju, za 14 odsto više, od kojih su najbrojniji gosti iz Turske, Nemačke, Kine, Hrvatske i Slovenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: