BG: Odzvonilo, a ovo naselje meka divlje gradnje

Divlja gradnja u prestonici ne posustaje uprkos svim najavama nadležnih da joj je odzvonilo.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Četvrtak, 26.10.2017.

09:43

BG: Odzvonilo, a ovo naselje meka divlje gradnje
Foto: Thinkstock

Naselje Borča preplavljeno je gradilištima koja niču bez reda i mimo propisa. Najnoviji primer nalazi se u Kombinatovoj ulici, u kojoj investitor nastavlja da zida zgradu uprkos zabranama i prijavama.

Pre nekoliko meseci počela je izgradnja petospratnice u Kombinatovoj 1. Investitor je otkupio plac od vlasnika i počeo da zida objekat, pišu Večernje novosti.

Nigde ne postoje informacije o tome ko izvodi radove na ovom objektu, koji je rok za njihov završetak, kako izgleda projekat, niti broj građevinske dozvole, iako je obaveza investitora da na svakom objektu u nastajanju postavi tablu sa ovim informacijama.

Neophodne podatke, međutim, investitor nije ni mogao da izloži, jer ih nema. Naime, u Opštini Palilula su nam potvrdili da je reč o nelegalnoj gradnji.

"Građevinski inspektori su izašli na teren, zatvorili gradilište i doneli rešenje o uklanjanju objekta", rekli su nam opštinari.

"S obzirom na to da investitor nije postupio po rešenju, protiv njega je podneta i krivična prijava", dodaju oni.

Ovaj graditelj koji se oglušava o zabrane nadležnih i nastavlja započeti posao, međutim, nije usamljen. U prečniku od nekoliko desetina metara, u ulicama oko Kombinatove, nalazi se nekoliko gradilišta na kojima takođe nema nikakvih informacija o investitoru i dozvolama, te se stiče utisak da je naselje Borča i dalje meka divlje gradnje.

U Opštini Palilula ističu da su spremni da se obračunaju sa ovim problemom, ali da trenutno nemaju sredstava za dalje rušenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: