BG: Odzvonilo, a ovo naselje meka divlje gradnje

Beograd -- Divlja gradnja u prestonici ne posustaje uprkos svim najavama nadležnih da joj je odzvonilo.

Izvor: Večernje novosti
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Opština Palilula intervenisala je krajem prošlog meseca, kada je uklonjena zgrada na Mirijevskom bulevaru 17. S obzirom na to da investitor nije sam srušio nelegalnu zgradu, buldožeri koje je unajmila Opština srušili su stambeno-poslovni objekat od 270 kvadratnih metara.

Naselje Borča preplavljeno je gradilištima koja niču bez reda i mimo propisa. Najnoviji primer nalazi se u Kombinatovoj ulici, u kojoj investitor nastavlja da zida zgradu uprkos zabranama i prijavama.

Pre nekoliko meseci počela je izgradnja petospratnice u Kombinatovoj 1. Investitor je otkupio plac od vlasnika i počeo da zida objekat, pišu Večernje novosti.

Nigde ne postoje informacije o tome ko izvodi radove na ovom objektu, koji je rok za njihov završetak, kako izgleda projekat, niti broj građevinske dozvole, iako je obaveza investitora da na svakom objektu u nastajanju postavi tablu sa ovim informacijama.

Neophodne podatke, međutim, investitor nije ni mogao da izloži, jer ih nema. Naime, u Opštini Palilula su nam potvrdili da je reč o nelegalnoj gradnji.

"Građevinski inspektori su izašli na teren, zatvorili gradilište i doneli rešenje o uklanjanju objekta", rekli su nam opštinari.

"S obzirom na to da investitor nije postupio po rešenju, protiv njega je podneta i krivična prijava", dodaju oni.

Ovaj graditelj koji se oglušava o zabrane nadležnih i nastavlja započeti posao, međutim, nije usamljen. U prečniku od nekoliko desetina metara, u ulicama oko Kombinatove, nalazi se nekoliko gradilišta na kojima takođe nema nikakvih informacija o investitoru i dozvolama, te se stiče utisak da je naselje Borča i dalje meka divlje gradnje.

U Opštini Palilula ističu da su spremni da se obračunaju sa ovim problemom, ali da trenutno nemaju sredstava za dalje rušenje.

Vesti

strana 1 od 9376 idi na stranu