Pljuštale biografije: 100 za 15 minuta

U Kruševcu je održan Sajam zapošljavanja na kojem su 34 poslodavca iz Rasinskog okruga tražili oko 200 radnika.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 20.10.2017.

08:28

Pljuštale biografije: 100 za 15 minuta
Foto: Tanjug, arhiva

Posebno interesovanje nezaposlenih izazvao je štand kompanije "Kromberg i Šubert" koja do kraja godine treba da završi izgradnju fabrike u tom gradu.

Direktor kruševačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Predrag Marković, rekao je agenciji Beta da je više od 100 nezaposlenih za prvih petnaest minuta Sajma predalo biografije na štandu komapnije "Kromberg i Šubert", koja bi u narednih pet godina trebalo da zaposli dve i po hiljade radnika.

Marković je dodao da je kruševačka filijala vršila selekciju radnika za tu komapaniju i da je broj novoprijavljenih na evidenciju nezaposlenih za samo tri dana porastao za 700.

On je rekao i da na Sajmu zapošljavanja brojni poslodavci traže radnike sa srednjom stručnom spremom podsetivši da praksa pokazuje da se teško nalaze vozači, metalostrugari, kuvari, konobari, tesari odnosno radnici sa srednjom stručnom spremom koji imaju praktična znanja.

Koliko je teško naći vozače teretnih vozila, armirače, tesare, potvrdila je i predstavnica gradjevinskog preduzeća "Tehnogradnja" Tatjana Marić. To preduzeće je na sajmu tražilo i rukovaoce gradjevinskih mašina, inžinjera geodezije, te desetak nekvalifikovanih radnika.

Prema podacima NSZ na evidenciji nezaposlenih u Kruševcu je manje od 14.000 osoba, dok ih u Rasinskom okrugu ima oko 24.300.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: