Vučić: Kažu došao Švaba, znao sam da je Srbin

Beograd -- U novom pogonu kompanije Gruner u Vlasotincu rade i učenici trećeg razreda koji obavljaju stručnu praksu, a nakon završetka školovanja odmah će dobiti posao.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/Tanja Valić
Foto: Tanjug/Tanja Valić

"Kada završimo školu odmah možemo da budemo majstori, ne treba da se učimo, već ćemo znati posao", kaže Kristijan Đenić, učenik trećeg razreda srednje škole

Gruner je u Vlasotincu otvorio tri nova pogona u kome je posao dobilo još 50 radnika. Sada ih ima ukupno 480 u toj fabrici, a plan je da do 2020. godine bude primljeno još 50 radnika u novom pogonu.

Predsednik Aleksandar Vučić pozvao je srednjoškolce koji su na praksi u ovoj fabrici da mu se pridruže, jer su, kako kaže, oni glavne zvezde.

"Ustaju rano, rade vredno, na ponos svojim porodicama i roditelja. Ja sam srećan što sam mogao da ih upoznam pre godinu dana, i što sam mogao da vidim njihovu marljivost i posvećenost i da mogu da budu vredni radnici", rekao je Vučić.

On je istakao i da će upravo oni doneti i Vlasotincu i čitavom Jablaničkom okrugu neuporedivo bolju budućnost.

Direktor Grunera Edvard Šprajcer prezadovoljan je poslovanjem u Vlasotincu

"Ja sam rođen u Ljubljani, gde su moji preci južno od tog grada živeli u Austrougarskoj. Moj deda je sahranjen u Čačku 1914. godine", rekao je on.

A predsednik Vučić je to prokomentarisao ističući da su mu govorili "došao još jedan Švaba".

"A znao sam da nije Slovenac, znao sam ja da je on nekako Srbin", rekao je Vučić.

Vlasotince ima oko 30.000 stanovnika, a 5.000 njih je stalno zaposleno.

Vesti

strana 1 od 9300 idi na stranu