"Čekamo 30 god, od Ostružnice do Bubanj potoka..."

Beograd -- Izgradnja obilaznice oko Beograda za Vladu Srbije je od strateškog značaja jer se na taj projekat čeka već 30 godina.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

To je istakla potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović u razgovoru sa predstavnicima kompanije "Pauer Čajna".

"Za Sektor B, deonicu od Ostružnice do Bubanj potoka, prošle godine je potpisan komercijalni ugovor i očekujemo da ona bude završena do kraja 2020. godine", rekla je Mihajlovićeva, saopšteno je iz njenog kabineta.

Ona je naglasila da je, pored efikasne realizacije projekta na već ugovorenoj deonici, cilj Vlade da se što pre zaključi komercijalni ugovor i za preostali 31 kilometar Sektora C, Bubanj potok - Vinča - Pančevo.

"Želimo da Srbija bude lider u saradnji sa Kinom u oblasti infrastrukture i centar za kineske investicije u ovom delu Evrope", rekla je Mihajlovićeva, ističe se u saopštenju.

Kako je dodala, ukupna vrednost infrastrukturnih projekata Srbije i Kine je oko šest milijardi evra.

Sjung Lisin, potpredsednik kompanije "Pauer Čajna", čija je ćerka firma kompanija "Sinohidro" angažovana u Srbiji, zahvalio je potpredsednici Vlade na podršci u realizaciji projekta i dodao da će "Sinohidro" dati sve od sebe da gradnju obilaznice uspešno završi.

Vesti

strana 1 od 9222 idi na stranu