"EPS spreman za zimu, neće biti restrikcija"

Beograd -- Direktor Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić izjavio je da je EPS spreman za isporuku električne energije za predstojeću zimsku sezoni.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Grčić je rekao da neko želi da unese nemir te plasira dezinformacije da će biti redukovano snadbevanje električnom energijom i naveo da je snadbevanje električnom energijom za građane i za privredu stabilno.

"Restrikcija neće biti, jer nema potrebe da ih bude. Prethodne godine bila je ista priča, da ćemo imati isti problem, pa u zimi koja je bila jedna od najhladnijih u prethodnih 10 godina nije bilo restrikcija", rekao je Grčić za RTS.

Kako kaže, sistemi su remontovani i spremni za zimu, hidroagregati u hidroelektranama su spremni, deponije uglja na termoelektranama se pune po planu.

"Na deponijama imamo 600.000 tona uglja više nego u istom periodu prošle godine", rekao je Grčić i dodao da je Kolubari i Kostolcu tokom godine proizvedeno 29,8 miliona tona uglja.

Uglja će, kako kaže, biti dovoljno i za građane.

Govoreći o ekipama za kvarove na niskom naponu, gde su problem monteri i vozila, on je rekao da se taj problem rešava.

"To smo rešili i rešavamo i dalje. Imali smo značajna ulaganja u Podrinjskom delu. Krenuli smo instaliramo 52 kilometra niskonaponske mreže Ljubovija, Mali Zvornik, Krupanj i Loznica", zaključio je on.

Vesti

strana 1 od 286 idi na stranu