Eksperiment u GSP - nova, specijalna sedišta FOTO

Sigurnosna dečja sedišta ugrađena u autobus GSP-a predstavljena su ispred Starog dvora.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je rekao da je to novina u ovom delu Evrope, koja će doprineti većoj bezbednosti dece u vozilima GSP-a.

Reč je o posebnim sedištima sa pojasevima koja su namenjena deci do 12 godina, rekao je Mali novinarima.

"Ovo je samo prvi korak, eksperiment. Ako se ovo pokaže kao korisno i dobro, mi ćemo od naredne godine svako novo vozilo GSP-a opremiti ovakvim sedištima", rekao je Mali.

On je podsetio da se sutra obeležava veliki jubilej, 125 godina postojanja GSP "Beograd".

"To preduzeće je prošlo mnogo toga za više od vek postojanja, od konjskih zaprega do današnjih sigurnosnih sedišta za decu. Na ovaj način pokazujemo da ne samo Grad već i GSP 'Beograd' imaju visok stepen društvene odgovornosti", rekao je Mali.

Direktor GSP "Beograd" Željko Milković se zahvalio Gradu Beogradu i Agenciji za bezbednost saobraćaja na podršci da se ovaj projekat realizuje.

"Ovo je veoma veliki i značajan projekat, možda i značajniji od elektrobusa. Ovo je nešto što je, po mom mišljenju, fantastično za grad Beograd jer podiže bezbednost na jedan zavidan i mnogo viši nivo nego što je to bio do sada", dodao je Milković.

Vršiteljka dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević je iznela podatak da godišnje u svetu u saobraćajnim nesrećama život izgubi oko milion i po ljudi.

"Zbog tih zastrašujućih brojki, povećanje bezbednosti u saobraćaju je globalni izazov. Beograd je prvi grad u ovom delu Evrope koji putnicima u javnom gradskom prevozu daje mogućnost da roditelji bezbednije prevoze decu, a to govori o tome koliko Grad i JKP GSP 'Beograd' brinu o bezbednosti građana", rekla je Miloševićeva.

Vesti

strana 1 od 9303 idi na stranu