Kif: Britanija podržava reforme u Srbiji

Bez zdravog društva nema razvoja i unapređenja privrednih potencijala", rekao je ambasadro britanije u Srbiji.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Britanska vlada će nastaviti da pruža snažnu podršku ekonomskim reformama u Srbiji, kako bi dovele do unapređenja poslovnog okruženja za britanske ali sve ostale kompanije, izjavio je ambasador Velike Britanije Denis Kif.

"Bez zdravog društva nema razvoja i unapređenja privrednih potencijala", kazao je Kif na predstavljanju godišnjeg izveštaja o korporativnoj odgovornosti britanske farmaceustske kompanije GSK.

On je naveo da GSK uspešno posluje u Srbiji i radi na unapređenju zdravlja ljudi, ali i da je odgovorna kompanija koja pomaže brojne projekte i akcije koje su od koristi za društvenu zajednicu.

Direktorka GSK-a za Srbiju i Crnu Goru Marija Krstić je kazala da je prioritet te kompanije da unapredi dostupnost savremene terapije za pacijente u Srbiji, kako bi imali mogućnost da se leče prema standardima najrazvijenijih zemalja.

Kako je navela, GSK se zalaže za osnaživanje zdravstvenog sistema i unapređenje zadravlja i blagostanja u zajednici u kojoj posluje kroz finansijska sredstva, donacije proizvoda i volontiranje zaposlenih, kao i kroz pokretanje programa prevencije bolesti i edukaciju stanovništva.

Vesti

strana 1 od 9307 idi na stranu