Karić: Počinjemo, stanovi u Srbiji 490 €/m²

Predsednik "BK grupe" Bogoljub Karić najavio je za sledeću godinu početak gradnje stanova u Srbiji po ceni od 490 evra po kvadratu.

Izvor: Tanjug
Podeli
(Foto: Thinkstock)
(Foto: Thinkstock)

Kako je saopšteno iz Jedinstvene Srbije, Karić je u Minsku ugostio predsednika te stranke i jagodinskog parlamenta Dragana Markovića Palmu i saradnike, sa kojima je obišao projekte koje u tom gradu gradi "BK grupa".

Kako se navodi, Karić je rekao da BK kompanija trenutno u Minsku gradi tri miliona kvadrata.

"Radi se o projektu 'Međunarodni finansijski centar Minsk', gde će biti izgrađeno 200.000 stanova i ovde će živeti 47.000 stanovnika. Mi smo još jedan kompleks od milion kvadrata završili za pet godina i tu će raditi 13.000 ljudi, a živeti 40.000", istakao je on.

Navodeći da ranije nisu postojali uslovi za gradnju u Srbiji, on je rekao da je danas situacija drugačija i da u našoj zemlji BK kompanija kreće sledeće godine sa gradnjom.

"Tamo gde mi budemo gradili cena stana biće 490 evra po kvadratu. Vratićemo srpsko građevinarstvo na mesto gde je nekada bilo i danas Srbija može imati deset milijardi evra godišnje od građevinske industrije, sa izgradnjom u svetu", naglasio je Karić, koji je i predsednik Pokreta snaga Srbije.

Marković je, na osnovu onoga što je video u Minsku, zatražio od Bogoljuba Karića da takve projekte napravi i u Srbiji.

"Hoću da se ovakve zgrade naprave i u Jagodini i da Jagodina bude početak izgradnje ovakvih objekata u Srbiji", rekao je Marković, navedeno je u saopštenju.

On je ocenio da je najveća šteta za Srbiju to što je Bogoljub Karić bio više od deset godina primoran da pobegne iz Srbije, "zbog političke, a ne pravne odluke".

"Mi smo tri i po sata obilazili gradilišta gde radove izvodi BK grupa i tu su zgrade kakve ne možete da vidite nigde u Evropi", rekao je Marković.

On je naglasio da je dobra vest za poljoprivrednike to što će Bogoljub Karić pomoći u izvozu poljoprivrednih proizvoda iz Srbije u sve zemlje sa kojima on sarađuje, a ima ih preko 20.

"Ovo što radi Bogoljub Karić nema veze sa politikom, ko kojoj partiji pripada, ova dela ne može niko da sakrije", zaključio je Marković.

strana 1 od 286 idi na stranu