Niče novi trg u BG, Vračarci trebaće stpljenja

Garaža u Viškoj ulici biće uskoro demontirana zbog kompletne rekonstrukcije saobraćajnica u blizini Kalenić pijace.

Izvor: Večernje novosti
Podeli
(Foto: Thinkstock)
(Foto: Thinkstock)

ugao Viške i Krunske uskoro će postati pravi urbani džep u kome će uživati žitelji Vračara. Ovaj deo biće rekonstruisan, kao i parkiralište "Viška", a plato obogaćen novim sadržajima.

Garaža u Viškoj zatvorena je od ponedeljka, a radnici JKP "Parking servis" već su počeli da uklanjaju montažnu konstrukciju. Demontaža bi trebalo da traje naredne dve nedelje, a posla toga JKP "Beograd put" počeće sa radovima na izgradnji novog parkinga. U okviru kompletne rekonstrukcije trga u Viškoj ulici, planirano je i da površina sadašnjeg parkirališta budu popločana.

Ugao Viške i Krunske predstavljao je ruglo grada, sa 13 nelegalnih objekta koje smo porušili - kaže glavni gradski urbanista Milutin Folić. - Sada ćemo tu napraviti mali trg, sa zelenilom i popločanim površinama. Posadićemo 20 novih stabala, postavićemo klupe, javnu česmu i prostor za bicikle. Novim projektom, napravljen je i prostor za stajalište gradskog prevoza, koje nije imalo gde da se postavi zbog nelegalnih objekata.

Ovo je još jedan od projekata u okviru obnove Kalenića, a sledeća faza je rekonstrukcija mlečne hale i zatvorenog dela Kalenić pijace, pišu Večernje novosti.

Vesti

strana 1 od 9237 idi na stranu