Biz / Vesti 2

Štrajk u Vodovodu, sindikat traži smenu direktora

Bor -- Članovi sindikata Nezavisnost i zaposleni u borskom Vodovodu zatražili su danas od poslovodstva isplatu zarada i jubilarnih nagrada.

Izvor: Beta
Foto: Thinkstock

Oni su zahtevali i prestanak "zlostavaljanja zaposlenih", a od osnivača smenu direktora Saše Mladenovića, rečeno je danas Beti u toj sindikalnoj organizaciji.

Na štrajku upozorenja u krugu firme, predstavnici Nezavisnosti su ocenili da nedavno postavljeni direktor Saša Mladenović "krajnje neodgovornim i samovoljnim postupcima preduzeće uvodi u ogromne finasijske probleme i time ugrožava perspektivu samog preduzeća i socijalno ekonomski položaj zaposlenih".

Sindikat je podsetio da su u više navarata zahtevali od direktora da primenjuje opšta akta poslodavca, poštuje zakonske propise, da u dijalogu s predstavnicima zaposlenih nađe rešenje za probleme preduzeća, ali da odgovora nije bilo.

Sindikat Nezavisnost je upozorio i da Mladenović ne ispunjava zakonske uslove za obavljanje funkcije direktora.

Komisija za izbor direktora po konkursu je odbacila ranije njegovu prijavu jer, kako je navedeno u dokumentu, Mladenović nije dostavio dokaz da poseduje radno iskustvo na poslovima koji su povezani s poslovima javnog preduzeća ni dokaz da ima radno iskustvo u organizovanju rada i vođenju poslova.

U sindikatu su naveli da je od dolaska novog direktora Vodovodu blokiran račun za stari dug za utrošenu električnu energiju od 255 miliona dinara, koji je prethodni direktor po reprogramu izmirivao u kontiunitetu. Poslednja blokada računa Vodovoda je bila 2012. godine.

Agenija Beta nije uspela da stupi u kontakt sa direktorom Vodovoda čiji je službeni telefon bio nedostupan.

Sindikat tog preduzeća je najavio da neće odustati od svojih zahteva.

Komentari 2
Čitajte
Pošalji komentar