Premijerka: Hoće IMT, moramo da "oživimo" traktore

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je veoma važno da oživi proizvodnja traktora u Srbiji, navodeći da je za IMT zaintresovana indijska kompanija Tafe.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 30.09.2017.

15:17

Premijerka: Hoće IMT, moramo da
(Foto: Thinkstock)

“Moramo da probamo da oživimo IMT. Kao što je Aleksandar Vučić rekao kada se vratio iz Indije, imamo velikog indijskog investitora, kompaniju Tafe koja je zaintrsovana za IMT i radimo sa njima kako bi mogli da ponovo pokrenemo proizvodnju traktora u Srbiji”, rekla je Brnabic novinarima u Koceljevi.

Ona je dodala da bi to bilo važno, ne samo zbog proizvodnje i izvoza nego zato što bi se subvencionisao proizvod koji se pravi u Srbiji.

“To je jedan od priotroteta na kojima vlada radi”, rekla je ona.

Na pitnje da li vlada razmišlja kako da pomogne poljoprivrednicima koji su pretrpeli štetu zbog suše, Brnabić je navela da je to jedan od razloga zbog kojih je zakazana zajednička sednica republičke i pokrajinske vlade za 6. oktobar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

18 h

Podeli: