"Spojili Japance i Nemce, kud ćete bolje"

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je na otvaranju fabrike kompanije Jazaki da u vreme krize nije lako doći do investitora, ali da je Srbija u tome uspela.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.09.2017.

13:23

Foto: Tanjug/Dimitrije Gol

Vučić je naveo da je posebna vrednost u slučaju ove fabrike "spoj Japanaca i Nemaca".

"Kud ćete bolje od toga", primetio je i pozvao japanske investitore da i u narednih sedam-osam godina otvaraju fabrike u Srbiji, a tek onda da razmišljaju o nekoj drugoj zemlji.

On je rekao da je ovo veliki dan za Šabac, Mačvu i Srbiju i da je zadovoljan i srećan što smo u konkurenciji nekih drugih zemalja uspeli da dovedemo tako veliku firmu da kod nas radi i investira.

Vučić je rekao da je država dala 10,1 milion evra i dodao da je spremna da da novac i za druge fabrike koje bi Jazaki ovde otvorio, ne samo u Šapcu već i bilo kom drugom mestu u Srbiji.

Investitore kakav je Jazaki, primetio je, možemo da dovodimo zato što je država sa bankrotstva i deficita primenom fiskalnih i drugih mera dovedena u suficit i ima novca koji omogućava i dolazak inevstitora.

"I drugi daju novac za investitore - nije lako do njih doći u vreme krize - mi smo u tome uspeli", rekao je predsednik.

Dodao je da je otvaranje fabrike Jazaki značajno za lokalnu samoupravu, njen razvoj, ali posebno za radnike koji će moći da ostvaruju svoje snove.

Radnicima je poručio da ovde predstavljaju i svoje porodice ali i Srbiju, te ih je zamolio da to opravdaju tako što će biti vredni, a država će, dodao je, nastaviti da dovodi investitore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

19 h

Podeli: