Prvi čovek Komercijalne banke podneo ostavku

Beograd -- Predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Aleksandar Piker podneo je ostavku na tu i funkciju predsednika Nadzornog odbora banke, piše Politika.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Beogradski dnevnik navodi da mu je ta informacija potvrđena iz više pouzdanih izvora, "pa i iz Vlade".

U Komercijalnoj banci se još ne izjašnjavaju, pa tako nisu poznati zvanični razlozi za ostavku, piše Politika, ali i dodaje da, nezvanično, Piker nije imao podršku većinskog vlasnika, odnosno države, za poslovnu strategiju koju je nameravao da sprovede.

Piker je novembru 2015. imenovan za predsednika Izvršnog odbora Komercijalne banke. On je na tu funkciju došao nakon što je prethodni direktor Ivica Smolić podneo ostavku posle problema sa finansijskim izveštajem banke.

Piker je doveden kako bi Komercijalnu banku pripremio za predstojeću privatizaciju oročenu za kraj ove i početak naredne godine.

Banka je 2015. godine imala gubitak od 6,3 milijarde dinara, a u prvoj godini Pikerovog mandata u 2016. iskazala je gubitak od 8 milijardi dinara, da bi već u ovoj godini počela da posluje u plusu.

Piker je gubitke okarakterisao kao "kosture iz ormara", odnosno stare nenaplative kredite koji su ranije knjizeni kao naplativi, piše "Politika".

Vesti

strana 1 od 9307 idi na stranu