Najsiromašniji u BG a sve kao na Savskoj promenadi

Beograd -- U opštini Barajevo je otvoren nov most na reci Barajevici, s pristupnim saobraćajnicama i 350 metara šetališta pored obale.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli
Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić i predsednik te opštine Slobodan Adamović su najavili da će se urediti i obala s druge strane mosta, a biće izgrađen i park za decu.

Kako se navodi u saopštenju gradske vlasti, Vesić je obećao da će klupe i ostala oprema barajevskog šetališta biti ista kao na "Savskoj promenadi" jer je nabavljena od preduzeća "Beograd na vodi".

“Želeli smo da pokažemo i da Barajevo može da ima iste uslove kao i centar... Važno nam je i da Lazarevac, Obrenovac ili Barajevo imaju uređeni centar i šetalište gde će ljudi moći da se okupljaju", rekao je Vesić.

Prema rečima gradskog menadžera, taj most je prethodna gradska vlast ostavila "ni na nebu ni na zemlji", bez ijedne pristupne saobraćajnice.

"U protekle tri godine urađeno je veoma mnogo oko rešavanja imovinskog stanja zemljišta, kako bi ovaj most bio stavljen u funkciju", rekao je on i dodao da je Grad zajedno sa opštinom Barajevo uredio 350 metara obale i da će se sa uređenjem obale nastaviti kada se završi eksproprijacija zemljišta u nastavku, sa druge strane mosta.

Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

Govoreći o radovima u opštini Barajevo, on je naveo da je u toj opštini u protekle dve godine urađeno 13 kilometara regionalnih puteva i oko 20 kiliometara lokalnih, nakategorisanih puteva.

"Na taj način smo pokazali da za nas Barajevo, koje je najsiromašnija beogradska opština, apsolutno ima isti prioritet kao i svaka druga centralna opština", rekao je Vesić.

Ocenivši da se posle više decenija konačno ulaže u Barajevo, on je dodao da će se sa ulaganjem u tu opštinu nastaviti i ubuduće.

Predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović je naveo da su radovi trajali dva meseca i izrazio zadovoljstvo što je most konačno stavljen u funkciju.

Događaju su prisustvovali direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović, direktor "Beograd-puta" Ivan Tejić i direktor "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" Dragan Đorđević.

Vesti

strana 1 od 9299 idi na stranu