"Razvoj IT preduzetništva prioritet vlade"

Razvoj inovacionog preduzetništva i informacionih tehnologija prioritet je vlade Srbije a Svetska banka je važan partner u tome.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.09.2017.

12:56

Foto: Thinkstock

To je izjavio ministar za tehnološki razvoj i inovacije Nenad Popović nakon sastanka Saveta za inovaciono preduzetništvo i IT i predstavnika Svetske banke.

Popović je rekao da je upravo osnivanje tog Saveta, na čijem je čelu premijerka Ana Brnabić, potvrda toga koliko su inovacije važne za ovu vladu.

"Prioriteti vlade u ovoj oblasti su stalni razvoj inovacionog start-ap ekosistema Srbije", istakao je Popović koji je i zamenik predsednika Saveta za inovaciono preduzetništvo i IT.

Prema njegovim rečima, u razvoju informacionih tehnologija ne izostaje ni podrška predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Govoreći o programima rada Saveta, ministar za tehnološki razvoj i inovacije rekao je da su oni usmereni prvenstveno ka razvoju inovacione, tehnološke i start-ap zajednice u Srbiji, ali i jačanju veze između nauke i privrede, istraživanju, razvoju, a takodje i povećanju konkurentnosti i zapošljavanja u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: