"Sjajan investitor, plate 2-3x veće a minimalac.."

Premijerka Ana Brnabić otvorila je novu linija za pakovanje u fabrici "Britiš ameriken tobako", u koju je investirano više od tri miliona evra.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.09.2017.

15:08

Foto: Tanjug/Rade Preliæ

Brnabićeva je tokom obilaska fabrike pritiskom na dugme pustila u rad novu proizvodnu liniju, zajedno sa ministrima za rad i privredu, Zoranom Đorđevićem i Goranom Kneževićem, kao i s rukovodstvom BAT-a. Prisustvuju Ričard Vidman, direktor BAT-a za Centralnu i Južnu Evropu i Tanos Trimis, generalni direktor BAT-a za Srbiju i Crnu Goru.

Brnabićeva je istakla da je BAT fantastičan investitor u Srbiji i primer kako treba da izgleda dobra strana investicija u Srbiji - dobar i pouzdan partner.

"BAT je kroz poreze i akcize u budžet uplatio 1,7 miliijardi evra, što je značajna suma, tako da taj novac možemo da investiramo u druge stvari - puteve, škole, vrtiće, javni sektor, infrastrukturu i drugo", ukazala je Brnabićeva.

Ona je naglasila da takvi investitori mnogo doprinose budžetu i razvoju cele zemlje.
Foto: Tanjug/Rade Preliæ
Navela je da su plate u BAT-u "u proseku 2-3 puta veće od prosečnih plata u Srbiji, a minimalna je duplo veća nego minimalac u Srbiji", kaže premijerka.

Ona podseća da su na jugu Srbije plate manje nego što je prosek zemlje.

"BAT je fantastičan primer odgovornog poslovanja i dobrog investitora. Oni su dali milion evra u društveno odgovorne aktivnosti u lokalnoj samoupravi, dali značajna sredstva i primer kako može društveno odgovorno da se posluje", napomenula je Brnabićeva.

Ona ističe da se BAT među prvima odazvao na poziv Ministarstva prosvete za uvođenje dualnog obrazovanja, što će doprineti boljem školskom sistemu u Srbiji i lakšem zapošljavanju mladih.
Foto: Tanjug/Rade Preliæ
S druge strane, ističe Brnabićeva, vlada može da obezbedi predvidivo i stabilno poslovanje investitorima kao što je BAT.

Ona je podsetila da je prethodna vlada, kada se dogovarao novi akcizni kalendar, sela sa predstavnicima BAT-a i dogovorila plan povećanja akciza i kalendar.

Brnabićeva je rekla da će dobro poslovanje BAT-a povećati izvoz iz Srbije.

"Obećavam da će vlada nastaviti da se ponaša kao odgovoran partner", navela je ona dodajući da će obezbediti konkurentnost privrede i da će suzbijati sivu ekonomiju.

"Vlada zajedno sa NALED-om, nastavlja da radi na borbi protiv sive ekonomije, napravili smo novu kordinacionu radnu grupu, da vidimo kako dalje da se borimo, da imamo fer uslove poslovanja na tržištu, a pogotovo za one koji izvršavaju svoje poreske obaveze."

Rekla je da je drugo regionala saradnja, podsetivši da je u Trstu, u okviru Berlinskog procesa, napravljena regionalna privredna komora i usvojen plan za regionalno ekonomsko poveizvanje.

Brnabićeva kaže da je u Draču dogovoreno kako da se taj plan implementira i da će svaka zemlja delegirati po jednu osobu koja će raditi sa regionalnom komorom na primeni plana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: