Vučić: Kad Bugari završe...gradimo do Istanbula

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će do Nove godine biti otvoren gotovo ceo istočni krak Koridora 10, osim deonice Bancarevo - Crvena Reka.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 16.09.2017.

11:33

Vučić: Kad Bugari završe...gradimo do Istanbula
Foto: Tanjug/Dimitrije Gol

Ta deonica, kaže, biće otvorena u maju naredne godine.

"Onda ćemo imati u punom profilu autoput do bugarske granice u maju. Kad Bugari završe svoj deo, imaćemo put do Istanbula", rekao je Vučić.

On je ponovio da će gotovo ceo put biti otvoren do Nove godine, iako su kako je rekao, mnogi u to sumnjali i govorili kako radovo kasne.

Vučić je ponovio da očekuje uskoro i dogovor o autoputu Niš - Pločnik, čime će, ukazao je, Niš postati pravo središte i raskrnica, a to će značiti još veći broj investitora.

"Krenućemo i sa putem Čačak - Požega, dužine 31 kilometar. To je jako skupa i teška deonica. I ovde oko Gradinje će nam biti potrebni dobri inženjeri, a zatim idemo i na Moravski koridor, Preljina - Čačak - Kraljevo, Trstenik - Pojate", rekao je predsednik Srbije.

Podsetio je da je u planu izgradnja Fruškogorskog koridora, kao i brza saobraćajnica Šabac - Loznica.

Vučić je dodao da se nada da će Srbija moći da pomogne RS u izgradnji 15 kilometara puta od Rače do Bijeljine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

21 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

7 h

Podeli: