BG: I Knez Mihailova dobila TC (FOTO)

Beograd -- Srpska prestonica bogatija je od danas za još jedan tržni centar otvaranjem Rajićeve u samom centru Beograda.

Izvor: B92
Podeli
Foto: B92
Foto: B92

Ispod TC Rajićeva u jednoj od podzemnih etaža nalazi se depo Gradske biblioteke na 1.600 kvadratnih metara, koji je povezan sa zgradom biblioteke, pored TC.

Investicija izraelske Aštrom grupe vredna je 80 miliona evra, tržni centar se prostire na 15.000 kvadratnih metara.

U objektu koji se nalazi u Knez Mihailovoj ulici nalazi se 80 lokala, sa uglavnom luksuznom robom i ekskluzivnim brendovima.

Foto: B92
Foto: B92

Generalni direktor Aštrom grupe Zahi Bonehi izjavio je da je u procesu gradnje od skoro tri godine glavni zadatak bilo uklapanje modernog dizajna sa kulturnim i istorijskim eksterijerom.

Najavio je da će sledeće godine kompleks biti kompletiran završetkom izgradnje i otvaranjem hotela Mama šelter.

Foto: B92
Foto: B92

U TC Rajićeva otvorena je prva specijalizovana LEGO prodavnica u kojoj jedan od najpoznatijih svetskih proizvođaca igračaka nudi bogat asortiman i ekskluzivne linije proizvoda na 170 kvadratnih metara

U okviru objekta nalazi se 450 parking-mesta.

Parkiranje u TC Rajićeva biće besplatno u prvih pola sata a potom će se naplaćivati 120 dinara po započetom satu. Lojalni kupci imaće mogućnost da kroz kupovinu anuliraju te troškove, kazali su predstavnici tog TC.

Tvorac arhitektonskog rešenja Vladimir Lojanica izjavio je da je projekat tržnog centra multifunkcionalan i pažljivo uklopljen u ambijentalnu celinu.

Povodom kritika da je njegovom izgradnjom narušena ambijentalna celina tog dela grada, Lojanica je kazao da su to uobičajene kritike i podeljena mišljenja koje izazivaju novine

Vesti

strana 1 od 9381 idi na stranu