Premijerka obećava Čačanima: Biće dobrih vesti

Predsednica vlade Ana Brnabić razgovarala je u Čačku sa privrednicima iz tog kraja i poručila da će se vlada u narednom periodu više posvetiti tom delu Srbije.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Rade Prelić
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Rekla je da su u toku pregovori sa jednim potencijalnim investitorom i da se nada da će biti dobrih vesti.

Brnabić je rekla da je za nju uvek važno da razgovara sa privrednicima , kako bi videla šta im smeta u daljem razvoju, zapošaljavanju ljudi…

"Često kao vlada znamo mnogo više o problemima stranih investitora u Srbiji, ali ne i o našim privrednicima i kompanijama", rekla je premijerka i dodala da je na sastanku bilo reči o strateškim projektima.

Prvi prioritet, podvukla je, jeste Koridor 11, jer će nakon otvaranja autoputa biti više investitora, ali i više načina za izvoz i promociju privrede Čačka i Moravičkog okruga van Srbije.

Brnabić je apostrofirala značaj projekta industrijske zone u Ccačku.

"Intenzivno radimo na pregovorima sa jednim potenijalnim investitorom, a kad jedan dodje, lakše će i drugima biti da ga slede, a time se pravi konkurencija koja omogućava ravnomeran i održiv rast plata i zaposlenosti… Nadam se da je to prva stvar za koju ćemo uskoro imati neke dobre vesti" naznačila je predsednica vlade.

Ona je dodala da se na primeru Niša i juga Srbije videlo kako izgleda kada se cela vlada posveti razvoju jednog grada i kraja, ističući da će se vlada sada posvetiti drugim gradovima, Čačku, Kraljevu, Loznici…

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović zahvalio je premijerki na poseti i vladi na svemu što je učinila za Ccačak - prenosu investitorskih prava za gasifikaciju indudstrijske zone, što je vredno oko 100 miliona dinara, prenosu investitorskih prava za Opštu bolnicu u Čačku i kao i za elektrifikaciju industrijske zone.

"Razgovarali smo o investicijama, Koridoru 11, aerodromu Morava, završetku industrijske zone i važno je da smo videli koji su problemi privrednika, koji mogu da se reše", rekao je Todorović.

Vesti

strana 1 od 9368 idi na stranu