Vatrogasci Hongkonga u čizmama pirotskog Tigra

Kompanija Tigar iz Pirota isporučila je u prvoj polovini ove godine 2.400 pari zaštitnih čizama za vatrogasnu brigadu Hongkonga, u vrednosti 95.328 evra.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 13.09.2017.

16:08

Vatrogasci Hongkonga u čizmama pirotskog Tigra
Foto: Tigar

Gumenu obuću vrhunskog kvaliteta kompanije Tigar prepoznali su kupci iz Azije, Amerike, Skandinavije, Zapadne Evrope, saopštio je Centar za komunikacije tog preduzeća.

Generalni direktor Tigra Vladimir Ilić je izjavio da se među kupcima od 2009. godine nalazi i Vatrogasna brigada iz Hongkonga "Fire Service Department".

"Godišnje potrebne količine za Hong Kong variraju od 1.500 do 3.000 pari, a vrednost iznosi od 60.000 do 145.000 evra po tenderu. Reč je o tehnički najzahtevnijim proizvodima koji pored uslova konkurencije u procesu tamošnje nabavke, moraju da zadovolje i stroge funkcionalne uslove", rekao je Ilić.

Prema njegovim rečima, osim vatrogasne jedinice Hongkonga kompanija Tigar zaštitnom obućom snabdeva skandinavsku vojsku, a gumeni opanak u boji dobro je poznat i prihvaćen i u Japanu.

"Kompanija Tigar u svom poslovanju od preko 80 godina susretala se sa brojnim izazovima. Zahvaljujući radu i optimizmu preko 1.500 zaposlenih uspevala je da prevaziđe brojne padove, da opstane i da bude, ne samo zaštitni znak Pirota, već cele Srbije", rekao je Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: