"Ove godine 100 km auto-puta, a u subotu..."

Beograd -- Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će kompletan Koridor 10 biti gotov do kraja februara 2018.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Mihajlović je, gostujući u Presingu TV N1, podvukla da je u prethodnih pet godina izgrađeno više od 160 kilometara autoputa uz ocenu da je to "fantastičan rezultat".

Dodala je da će samo ove godine u saobraćaj biti pušteno gotovo 100 kilometara autoputa - u subotu 31 kilometar autoputa na Koridoru 10 od Pirota do Dimitrovgrada, dok je na Koridoru 11 na proleće u saobraćaj pušteno već 12 kilometara autoputa, dok će do kraja godine biti otvorene deonice Obrenovac - Ub i Lajkovac - Ljig ukupne dužine 51 kilometar.

"Grdelička klisura ne može da bude završena do Nove godine, može do februara. Za mene je Koridor 10 završen. Grdelička klisura je 24 kilometra teškog dela, imate delove koji su gotovi, i mi smo na samom kraju", poručila je ministarka i navela da su u Grdeličkoj klisuri radovi i noćas u toku i da je, prema oceni stručnjaka, to danas najteže gradilište u Evropi.

Vesti

strana 1 od 9307 idi na stranu