Mihajlovićeva: Uskoro od BG do NS za pola sata

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da će novim Žeželjevim mostom na Dunavu u Novom Sadu uskoro moći da se prošeta.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 07.09.2017.

19:07

Mihajlovićeva: Uskoro od BG do NS za pola sata
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Kako je istakla, železnički saobraćaj će biti pušten u januaru, a na proleće, po završetku pristupnih saobraćajnica, biće i za drumski saobraćaj.

"Žeželjev most se nalazi na važnom koridoru, deo je velikog projekta modernizacije pruge Beograd-Budimpešta i uskoro će, zahvaljujući novoj pruzi, od Beograda do Novog Sada, kao i od Novog Sada do Subotice, da se stiže za nešto više od pola sata", rekla je Mihajlovićeva povodom spajanja dela mosta sa centralnim stubom sa petrovaradinske strane.

Ona je istakla zadovoljstvo zato što će početkom oktobra i konstrukcija sa novosadske strane biti spojena sa centralnim stubom i što na gradilištu u svakom trenutku ima 180 radnika, koji čine sve da most uskoro bude gotov. Mihajlovićeva je naglasila da je Žeželjev most simbol budućnosti Srbije, ali i opomena svima da je nedopustivo da se 18 godina čeka na završetak jednog tako važnog projekta.

Podsetimo, ministarka je istakla da je to to što radovi kasne na Žeželjevom mostu i što neće biti završeni u novembru, kako je ranije najavljeno, zbog problema sa vodostajem Dunava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

20 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

5 h

Podeli: