Država odobrila: Ovoj profesiji plate čak 20% veće

Beograd -- Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave prihvatilo je zahtev Mreže inspektora Srbije za povećanje plata inspektorima za 20 odsto.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

To je izjavio komunalni inspektor Čačka Dragoman Paunović, koji je agenciji Beta kazao da su danas dobili obavešenje da je prihvaćen zahtev inspektora za povećanje plata koji su izneli i obrazložili tokom učešća u javnim raspravama u Kragujevcu i Beogradu o nacrtu Zakona o zaposlenima u javnim službama.

Paunović je podsetio da je 800 inspektora u Srbiji potpisalo peticiju kojom su od nadležnog ministarstva zahtevali povećanje plata.

"Tražili smo da se u Zakonu o sistemu plata prizna pravo na korektivni koeficijent, odnosno pravo na uvećanu platu u iznosu od 20 odsto, zbog specifičnosti posla - rada na terenu i različitih rizika kojima su izloženi inspektori na radnom mestu", rekao je Paunović i dodao da je rasprava sa Ministarstvom državne uprave protekla korektno i konstruktivno.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da će najveće povećanje plata u javnom sektoru dobiti zdravstvo. Kako se to uklapa s aprojekcijama rasta plata ostalim profesijama u javnom sektoru, čitajte u posebnoj vesti.

Ekonomista Milojko Arsić izjavio je da je povećanje od deset odsto iznad mogućnosti, a koliko bi bilo realno, pročitajte u posebnoj vesti.

Vesti

strana 1 od 9300 idi na stranu