Mali: Greška, sečen asfalt pa ponovo postavljali

Gradonačelnik Siniša Mali kaže da postoji dobra koordinacija između beogradskih preduzeća koja izvode radove u gradu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 01.09.2017.

15:07

Mali: Greška, sečen asfalt pa ponovo postavljali
Foto: Thinkstock

Kako je rekao, u prestonici postoji veliki broj projekata, koji se u nekom trenutku preklapaju, što je, kaže, dobra vest.

Upitan da li postoji nedostatak koordinacije između beogradskih preduzeća, jer se "stiče utisak da radovi nisu dovoljno sinhronizovani", pa se na nekim lokacijama ponovo radi, iako su radovi završeni, poput Ulice Mije Kovačevića ili Slavije, Mali je istakao da nije reč o manjku koordinacije.

Kada je reč o toj ulici u kojoj je ponovo sečen asfalt i naknadno postavljane granitne ploče, Mali kaže da je to bila greška u samom projektu koja je ispravljena odmah.

"Nisam pristalica toga da zanemarimo ono loše što se uradilo, pa da posle godinu ili dve dana ponovo radimo. Ako smo već videli da nešto nije urađeno kako treba, odmah ćemo to da promenimo dok još traju radovi", rekao je Mali novinarima na Trgu Republike.

Govoreći o radovima na obnovi Slavije, koji su usledili nakon radova na izgradnji fontane na samom trgu, Mali kaže da je reč o dve odvojene investicije, o fontani i o obnovi ne samo Slavije, već i Bulevara oslobođenja.

"Mislim da je dobro za grad da nikad više radova nije bilo. Imate jednu 'rupu' od 10-15 godina kada se u Beogradu nije gradilo, uz dve ili tri stvari koje su se završile, a mi ćemo, ako zadržimo ovaj intenzitet radova u narednih deset godina, od grada napraviti grad koji će imati bolju infrastrukturu", rekao je Mali.

Nadležni se za to, kaže, bore svaki dan, iako nije bilo jednostavno naći novac, uraditi projekte, rešiti pravno-imovinske probleme.

Mali je najavio da je projekat za obnovu Trga Republike skoro gotov i da sledeće nedelje sledi potpuna obnova tog trga.

"Radovi na Brankovom mostu su istog kvaliteta i obima kao i oni na Gazeli koji su trajali godinu dana, a mi ćemo iz završiti za dva tri meseca", rekao je gradonačelnik.

Mali je dodao da se sve što se radi, radi na zahtev i uz saglasnost građana.

"Setite se Bulevara oslobođenja, sve je bila rupa do rupe, katastrofa od ulice. Slavija takođe, uz malo strpljenja sve će biti kako treba, ali nema više tog nedostatka koordinacije, imate samo odvojene projekte koji se završavaju po dinamici", zaključio je Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: