"Žeželj kasni zbog Dunava, kreće od novembra" FOTO

U novembru će Žeželjev most u Novom Sadu moći da prelaze pešaci i biciklisti, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastructure Zorana Mihajlović.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 01.09.2017.

12:34

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Ona je istakla i da će, predviđenom dinamikom radova, u januaru preko mosta biti uspostavljen železnički saobraćaj,

Ona je nakon obilaska radova na izgradnji Žeželjevog mosta, gde je u toku lansiranje malog luka mosta na srednji stub, rekla da je gradilište živo, da se radi i da će tako biti dok sve ne bude završeno jer, kako je navela, rad na mostu ne poznaje vremenske prilike.
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
"Žeželjev most je za nas važan pre svega jer se nalazi na važnom koridoru, deo je realizacije projekta modernizacije pruga Beograd-Budimpešta, on će biti veoma značajan za Srbiju i kada je reč o prevozu robe i ljudi", rekla je Mihajlović.

Izvođači radova, kompanija Azvi, kako je navela, danas su potvrdili da će preko mosta uskoro moći da pređu pešaci I biciklististi.
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
Po njenim rečima, to što radovi kasne i što neće biti završeni u novembru, kako je ranije najavljeno, je zbog problema sa vodostajem Dunava.

"Mi smo stvarno imali problem oko vodostaja Dunava i oko toga da li može ili ne može da se navlači luk i to je jedini razlog zašto smo pomerili rok. Nije bio problem u radnicima i izvođačima radova, novcu i nečem na šta mi možemo da utičemo, već isključivo zvog vodostaja, na šta ne možemo da imamo uticaj", navela je Mihajlović.

Po njenim rečima Žeželjev most nije samo simbol prošlog vremena, već i nove i moderne Srbije.
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da on lično nije u potpunosti zadovoljan dinamikom radova na izgradnji Zzeželjevog mosta, iako se, kako je istakao, mora priznati da u poslednjih nekoliko meseci postoje značajni napori da se nadoknadi sve što je propušteno u godinama iza nas.

"Luk sa pretrovaradinske strane polako klizi ka centralnom stubu, priprema se ista takva operacija za početak oktobra i za drugu stranu, imamo kašnjenje u odnosu na raniji plan za oko tri do pet nedelja i to je nešto čime nismo zadovoljni, ali jesmo sa naporima koje ulaže izvođač radova da sve privede kraju", rekao je Mirović.
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
On je rekao da se ulažu napori da se u narednim danima nađe izvođač radova kako bi otpočeli radovi na izgradnji pristupnih saobraćajnica sa petrovaradinske strane, kao što je već slučaj na novosadskoj strani.

"U završnim smo fazama radova izgradnje mosta i to je ohrabrenje, ja verujem da ćemo tokom zime i ranog proleća o celom ovom gradilištu govoriti kao o jednom uspešnom vremenu", naveo je Mirović.
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: