"Spreman sam, bolje dati eliti i porodici Karić"

Beograd -- Trka za kupovinu PKB-a ponovo je aktuelna, a među zainteresovanima je i srpski biznismen Bogoljub Karić.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/Dimitrije Gol
Foto: Tanjug/Dimitrije Gol

Praksa je da se ne izlazi sa podacima o potencijalnim investitorima jer pisma nisu obavezujuća. Tek kada se objavi javni poziv za učešće u postupku privatizacije, Ministarstvo će moći da izađe sa konkretnim podacima o zainteresovanim kompanijama. Nastojimo da za PKB nađemo najoptimalnije zakonsko rešenje.

Kako saznajemo, radi se stručna procena vrednosti te kompanije, a radnici kažu da ne odustaju od predloga strateškog partnerstva u kome bi država zadržala većinski paket akcija.

Još je nejasno kada će biti objavljen javni poziv za privatizaciju PKB-a. Hoće li PKB i kada stići i uhvatiti strateškog partnera ili novog vlasnika?

Hoće li PKB i kada stići i uhvatiti strateškog partnera ili novog vlasnika ili će ga i ostali zainteresovani prestići i ostaviti daleko iza sebe?

Dok uz te svakodnevne dileme pune ambare ili muzu krave, radnici poručuju nama je jedino važno da ostanemo da radimo u ovakvom PKB--u.

A pojedini mediji pisali su da se srpski biznismen Bogoljub Karić naljutio na predsednika države Aleksandra Vučića, jer mu ovaj nije dao zeleno svetlo da mimo tendera i po ceni koju je sam odredio kupi PKB.

“Danas bi porodica Karić želela da radi u oblasti građevinarstva i u agroindustrji. Spreman sam da učestvujem na tenderu za kupovinu PKB-a, jer sam uveren da je sadašnja vlada uspela da ukloni nekadašnju "privatizacionu džunglu". Nisam nudio bilo koju sumu. Smatramo da je bolje PKB i druge državne kompanije dati srpskoj poslovnoj eliti, a samim tim i porodici Karić, bolje nego bilo kojim ljudima sa strane”, rekao je srpski biznismen Bogoljub Karić.

A radna grupa za privatizaciju PKB-a, formirana još početkom ove godine, još se nije sastala. Tada je objavljen i javni poziv za prikupljanje pisama zainteresovanosti.

Opširnije u video prilogu:

strana 1 od 292 idi na stranu