"Za Gošu uradili više nego za 400.000 preduzeća"

Ministar privrede Goran Knežević izjavio je da je država učinila već mnogo za Fabriku šinskih vozila Goša.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 25.08.2017.

08:52

Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

“Vlada je uradila za Gošu više nego možda za svih 400.000 privrednih subjekata. Radnici su dobili jednokratnu novčanu pomoć, overu knjižica, ponudu za drugi posao, reprogramiranje obaveza koje imaju prema državi i drugo, ali da oni moraju da počnu da rade.

"Mi im organizujemo da dobiju posao na puno mesta, ali ko će da radi sa njima kada štrajkuju. Još jedan problem će biti kočnica, pošto su proglasili štrajk kao politički i vlada nije želela da razgovara sa njima o političkim zatehvima. Kažu da dolaze u Beograd i da to više neće biti protest gladi već politički protest, pojavili se i lideri pojedinih stranaka".

Knežević je poručio da će vrata tog ministarstva i vlade, ipak, uvek biti otvoreni za razgovore sa radnicima, ali ne i o politici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: