"51% uvek državno, ostalo da neko ponudi pare"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin očekuje da će već do kraja godine biti donet novi zakon koji će omogućiti i ulaganje u odbrambenu industriju Srbije.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 18.08.2017.

13:51

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

"To nikako ne znači prodaju odbrambene industrije Srbije, koja će uvek ostati u pretežnom većinskom kapitalu države, dakle, 51 procenat će uvek biti državni, a 49 procenata jeste mogućnost da neko dođe, ponudi nam novac, obezbedi novu tehnologiju, novi razvoj", rekao je Vulin tokom obilaska fabrike "Borbeni složeni sistema" u Velikoj Plani.

U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da je Vulin rekao da će država Srbija nastaviti da jača industriju, jer jaka industrija nije samo ekonomija, to je i odbrana, to je i sigurnost i bezbednost svih stanovnika.

Prema njegovim rečima, Srbija je u stanju da se samostalno naoružava i osvaja najmodernije svetske tehnologije, zbog čega je politika vojne neutralnosti i održiva.

Vulin je kazao da je fabrika "Borbeni složeni sistemi" jedna od najsavremenijih ne samo Srbiji, već i u Evropi. "Za nas je od ogromnog značaja naša namenska industrija i odbrambena industrija Srbije koja pokazuje da se, uz velike napore, ali uspešno nosi i na svetskom tržištu.

Vojska Srbije, kao svoj vrhunski interes ima, naravno, novo naoružavanje, ali naoružavanje koje je produkt naše pameti, produkt našeg kapitala, koje je produkt našeg znanja i umeća ovih ljudi", rekao je Vulin.

On je dodao da će Vlada Srbije nastaviti da ulaže u odbrambenu industriju Srbije, što znači da će nastaviti da vodi računa o tom veoma važnom segmentu odbrambene industrije, piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: